Αφράτα ψωμάκια με μαρμελάδα βερίκοκο

Γαστρονομια

Υλικά
1 φλ τσ ζεστό γάλα
1 αυγό
2 κ σ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
40 γρ φρέσκο βούτυρο
350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι ξηρή μαγιά

Τρόπος παρασκευής
1. Χτυπάτε το αυγό, με το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτετε το αλεύρι με τη μαγιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα με το γάντζο μέχρι να έχετε μια εύπλαστη ζύμη.

2. Βγάζετε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ προσθέτετε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και ζυμώνετε με τα χέρια σας τη ζύμη.

if (betterads_el.getBoundingClientRect().width) {
betterads_el_width_raw = betterads_el_width = betterads_el.getBoundingClientRect().width;
} else {
betterads_el_width_raw = betterads_el_width = betterads_el.offsetWidth;
}

var size = [“125”, “125”];
if ( betterads_el_width >= 728 )
betterads_el_width = [“728”, “90”];
else if ( betterads_el_width >= 468 )
betterads_el_width = [“468”, “60”];
else if ( betterads_el_width >= 336 )
betterads_el_width = [“336”, “280”];
else if ( betterads_el_width >= 300 )
betterads_el_width = [“300”, “250”];
else if ( betterads_el_width >= 250 )
betterads_el_width = [“250”, “250”];
else if ( betterads_el_width >= 200 )
betterads_el_width = [“200”, “200”];
else if ( betterads_el_width >= 180 )
betterads_el_width = [“180”, “150”];
if ( betterads_screen_width >= 1140 ) { document.getElementById(‘kyo-105840-2062352497-place’).innerHTML = ”;
}else if ( betterads_screen_width >= 1019 && betterads_screen_width = 768 && betterads_screen_width

3. Τοποθετείστε τη ζύμη σε μπάλα, μέσα σε λεκάνη, σκεπάστε με διαφανή μεμβράνη και αφήστε την όλη τη νύχτα στο ψυγείο.

4. Πασπαλίζετε τη ζύμη με λίγο αλεύρι και τη ζυμώνετε για λίγο. Την κόβετε σε κομμάτια και πλάθετε σε στρογγυλά μπαλάκια. Τα σκεπάζετε με πετσέτα και τα αφήνετε να ξεκουραστούν για 10-15’.

5. Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί τοποθετείτε επάνω τα στρογγυλά ή μακρόστενα ψωμάκια και τα αφήνετε να φουσκώσουν και πάλι για 1/2 περίπου ώρα. Ανοίγετε το κάθε ψωμάκι οριζόντια και γεμίζετε με ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα βερίκοκο. Το πατάτε με το χέρι σας για να κλείσει καλά.

6. Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο και αλείφετε με χτυπημένο αυγό και γάλα την επιφάνεια τους. Τα ψήνετε για 20’-25’ και βγάζετε από το φούρνο.

Πηγή: flynews.gr