Χ. Θεοχάρης στο Πρώτο: Το βάρος της απόδειξης είναι 100% του δημοσιογράφου – Πολύ βαριά η κατηγορία απέναντι στον πρωθυπουργό (audio)

Ελλάδα

Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS Της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας , Χάρης Θεοχάρης.

«Το βάρος απόδειξης είναι σε αυτούς οι οποίοι συκοφαντούν. Σε κάθε περίπτωση εμείς το μόνο που είδαμε είναι έναν άνθρωπο που μην ξεχνάμε στο παρελθόν και για τη Novartis έλεγε πολλά και τίποτα από αυτά δεν αποδείχθηκε, διότι στην δικαιοσύνη και οι δέκα που κατηγορήθηκαν από αυτό το δημοσιογράφο και από το ΣΥΡΙΖΑ αθωώθηκαν. Άρα έχει και ένα ιστορικό απλώς να συκκοφαντεί», είπε ο κ. Θεοχάρης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων και το δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη.

«Μας κάνει και λογικό άλμα περαιτέρω, λέγοντας ότι επειδή γίνεται παρακολούθηση, το κέντρο των παρακολουθήσεων είναι το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτό είναι μια πολύ βαριά κατηγορία απέναντι στον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας, που καταλαβαίνετε τη θεσμική σημασία της κατηγορίας και είναι προφανές ότι το βάρος της απόδειξης είναι 100% του δημοσιογράφου να αποδείξει ότι έχει σχέσεις» , συμπλήρωσε ο κ. Θεοχάρης.


Ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στον ερώτηση του κ. Τσίπρα στην Βουλή, ο κ. Θεοχάρης επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη πάει στη Βουλή και έχει συζητήσει για αυτή την υπόθεση. «Αυτό το θέμα δεν μπορεί να συνεχιστεί, να το συζητάμε χωρίς να υπάρχουν νέα στοιχεία. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάτι καινούργιο για να απαντήσει ο πρωθυπουργός. Τα στοιχεία και η έρευνα που έχει γίνει ως τώρα είναι αρκετή. Εμείς έχουμε εκλεγεί για να μεταρρυθμίσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τη χώρα, να συγκρουστούμε με συμφέροντα, να προχωρήσουμε τη χώρα μπροστά, να τη δυναμώσουμε και να την κάνουμε πολύ καλύτερη από ό,τι την παραλάβαμε. Σε αυτό το δρόμο δεν πρόκειται ποτέ κανένας και για οποιοδήποτε λόγο να μας σταματήσει», εξήγησε ο κ. Θεοχάρης.

Αναφερόμενος στη χρήση κακόβουλων λογισμικών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι παρέμβαση σε νομοθετικό επίπεδο έχει ήδη προαναγγελθεί και στο εσωτερικό με τις συζητήσεις που έγιναν μετά το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής αλλά και στο εξωτερικό. «Χθες στο Bloomberg, ο πρωθυπουργός είπε πως θα είμαστε η πρώτη χώρα η οποία θα αναβαθμίσει το θεσμικό της πλαίσιο, θα προσπαθήσει να ξεδιαλύνει αυτό το κουβάρι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ertnews.gr