Ντικούδης για το θέμα Παπαπέτρου: “Προχωρήσαμε σε επίσημη καταγγελία τόσο στη FIBA όσο και στη Σερβική Ομοσπονδία”

Αθλητικά

Ο επικεφαλής της Εθνικής, Δήμος Ντικούδης, στο περιθώριο του αγώνα με τη Λετονία μίλησε στη NOVA και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα του Ιωάννη Παπαπέτρου ο οποίος δεν είχε την άδεια της Παρτίζαν για να αγωνιστεί με την Ελλάδα σε αντίθεση με τους Σέρβους παίκτες που δόθηκαν στον Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Χαρακτηριστικά σε σχετική ερώτηση για το αν έχει διαμαρτυρηθεί η Ελλάδα απάντησε πως η χώρα μας έχει προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία τονίζοντας:

“Προχωρήσαμε σε επίσημη καταγγελία. Αυτή η στάση της σερβικής ομοσπονδίας είναι λάθος, είναι κάτι που αλλάζει τα δεδομένα, είναι αθέμιτος ανταγωνισμός και οφείλουμε να διαμαρτυρηθούμε”.


if (agora && pameStoiximaPgs){
agora.remove();
}

Λίγο νωρίτερα είχε σημειώσει για το θέμα των διεθνών:

Πρέπει να σεβαστούμε και τους συλλόγους και τους αθλητές για την κούραση που κουβαλούν, πρέπει να πάρουμε το καλύτερο που μπορούμε. Κάναμε μία ομάδα για το ματς με τη Λετονία και μια ομάδα για το παιχνίδι στο Βέλγιο. Προκύπτουν πράγματα που δεν τα περιμέναμε, ο αγώνας μας μετατέθηκε μία ημέρα αργότερα.

Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο αυτό που συμβαίνει. Βλέπουμε ότι ορισμένες ομοσπονδίες και ορισμένες ομάδες λειτουργούν διαφορετικά. Κατανόηση υπάρχει και βοήθεια υπάρχει από τις ελληνικές ομάδες, αλλά πρέπει να διαχειριστούμε σωστά αθλητές και ομάδες“.

Πηγή: sport24.gr