Παγωτό σοκολάτα με μπανάνα

Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ

Γίνεται ένα παγωτό να είναι νόστιμο και ταυτόχρονα υγιεινό; H παραπάνω συνταγή  σου το αποδεικνύει, όπου με 4 μόνο υλικά μπορείς να φτιάξεις ένα κρεμώδες και γευστικό παγωτό όπου μπορείς να το απολαύσεις χωρίς ενοχές.

Γιατί να φτιάξεις το παγωτό σοκολάτα με μπανάνα;

  • Η υφή του και η γεύση του είναι πολύ παρόμοιες με αυτές ενός συνηθισμένου παγωτού
  • Περιέχει ελάχιστα σάκχαρα και χωρίς την προσθήκη γαλακτοκομικού ακόμα λιγότερα κορεσμένα λιπαρά
  • Είναι ένας εναλλακτικός τρόπος να καταναλώσεις ένα από τα συνιστώμενα φρούτα της ημέρας
  • Η διαδικασία να το φτιάξεις είναι τόσο εύκολη και γρήγορη ενώ θα χρειαστείς μόνο 4 υλικά
  • Είναι ιδανικό για να προσφέρεις ένα υγιεινό επιδόρπιο τόσο στον ευατό σου όσο και στα παιδιά, στον σύντροφο ή στους φίλους σου.

Τι αλλαγές μπορώ να κάνω;

Αν οι μπανάνες σας είναι ήδη κατεψυγμένες, τότε το παγωτό σοκολάτας μπανάνας γίνεται ακόμα πιο γρήγορα. Μπορείτε να διατηρήσετε τις μπανάνες σε ένα δοχείο στην κατάψυξη και να κάνετε το παγωτό σας για όσα άτομα θέλετε και όποτε θέλετε. Για όσους από εσάς θέλετε μια πιο γλυκιά γεύση φροντίστε να χρησιμοποιήσετε τις πολύ ώριμες μπανάνες. Ακόμα μπορείτε να αντικαταστήσετε το σιρόπι αγαύης με σιρόπι σφενδάμου όπου το τελευταίο αποτελεί μια πιο φυσική γλυκαντική ουσία.

Με τι δραστηριότητα μπορώ να αστισταθμίσω τις θερμίδες του παγωτού;

Όπως μπορείς να δεις από την διατροφική ετικέτα παραπάνω, η μία μερίδα παγωτού ισοδυναμεί με 205 θερμίδες. Οι θερμίδες αυτές είναι όσες περίπου δαπανά ένας μέσος ενήλικας οπού το βάρος του κυμαίνεται γύρω στα 80 kg σε δουλειές του σπιτιού ελαφράς δυσκολίας όπως πχ το καθάρισμα για 1 ώρα. Ωστόσο μην ξεχνάς πως το γλυκό όταν καταναλώνεται με μέτρο, 1-2 φορές/εβδομάδα αποτελεί μέρος μίας ισορροπημένης διατροφής.

Μην διστάσετε να μας πείτε την γνώμη σας για την συνταγή ή να μοιραστείτε μαζί μας φωτογραφίες από το γλυκό σας.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: mednutrition.gr