Χαλβάς φούρνου από τη Μαίρη Παναγάκου

Γαστρονομια

Υλικά
3 φλ τσ σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ τσ βούτυρο
1 φλ τσ ζάχαρη
4 αυγά
1/2 φλ τσ αμύγδαλα φιλέ
1 κ γλ κοφτό κανέλα σε σκόνη
1 κ γλ σόδα μαγειρική
1/2 κ σ βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα
Για το σιρόπι
2 1/2 φλ τσ ζάχαρη
3 φλ τσ νερό
1 ξυλάκι κανέλα
2-3 γαρυφαλάκια
1 κ γλ χυμό λεμονιού

if (betterads_el.getBoundingClientRect().width) {
betterads_el_width_raw = betterads_el_width = betterads_el.getBoundingClientRect().width;
} else {
betterads_el_width_raw = betterads_el_width = betterads_el.offsetWidth;
}

var size = [“125”, “125”];
if ( betterads_el_width >= 728 )
betterads_el_width = [“728”, “90”];
else if ( betterads_el_width >= 468 )
betterads_el_width = [“468”, “60”];
else if ( betterads_el_width >= 336 )
betterads_el_width = [“336”, “280”];
else if ( betterads_el_width >= 300 )
betterads_el_width = [“300”, “250”];
else if ( betterads_el_width >= 250 )
betterads_el_width = [“250”, “250”];
else if ( betterads_el_width >= 200 )
betterads_el_width = [“200”, “200”];
else if ( betterads_el_width >= 180 )
betterads_el_width = [“180”, “150”];
if ( betterads_screen_width >= 1140 ) { document.getElementById(‘kyo-105840-897052295-place’).innerHTML = ”;
}else if ( betterads_screen_width >= 1019 && betterads_screen_width = 768 && betterads_screen_width

Τρόπος παρασκευής
1. Αναμειγνύετε το σιμιγδάλι με την κανέλα και τη σόδα. Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και τους
προσθέτετε στο χτυπημένο βούτυρο.
2. Δουλεύετε τα ασπράδια με λίγες σταγόνες λεμόνι, να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε στο μείγμα βουτύρου-κρόκων λίγο σιμιγδάλι και λίγη μαρέγκα, εναλλάξ, χαμηλώνοντας την ταχύτητα.
3. Τέλος ρίχνετε και τα αμύγδαλα ανακατεύοντας ελαφρά. Αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνετε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160ο, για 45′ περίπου.
4. Βράζετε το σιρόπι για 4′-5′ και το αφήνετε να κρυώσει, αφαιρώντας τα μπαχαρικά. Σιροπιάζετε το ζεστό γλυκό με το κρύο σιρόπι και αφήνετε το χαλβά να κρυώσει. Έπειτα τον κόβετε σε ρομβοειδή
κομμάτια και τον σερβίρετε πασπαλισμένο με κανέλα ή με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι.

Πηγή: flynews.gr