Νεϊμάρ: Η εισαγγελία αποσύρει τις κατηγορίες εις βάρος όλων των κατηγορούμενων για τη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα

Αθλητικά

Ο Νεϊμάρ πέρασε από δίκη στην Ισπανία για τη μεταγραφή του από τη Σάντος στην Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2013. Ο λόγος είναι ότι ο Βραζιλιάνος σούπερ – σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν βρέθηκε υπόλογος για οικονομική απάτη.

Ωστόσο ο εισαγγελέας αποφάσισε να αποσύρει όλες τις κατηγορίες τόσο εις βάρος του Νεϊμάρ, των γονιών του, του πρώην προέδρου της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ και των υπολοίπων κατηγορουμένων, καθώς δεν βλέπει κάποια εγκληματική πράξη στη συγκεκριμένη συναλλαγή, όπως μεταδίδουν τα ισπανικά ΜΜΕ.


Η αρχική πρόταση ήταν να τιμωρηθεί ο Ροσέλ με ποινή φυλάκισης πέντε ετών και ο Νεϊμάρ έναντι δύο ετών και πρόστιμου 10 εκατ. ευρώ, τα οποία όμως ανατράπηκαν μετά τις καταθέσεις του ίδιου του ποδοσφαιριστή, του πρώην προέδρου Ροσέλ αλλά και των υπολοίπων κατηγορουμένων.


if (agora && pameStoiximaPgs){
agora.remove();
}

Ο πρώην πρόεδρος των Καταλανών, Μπαρτομέου ήταν κατηγορούμενος μόνο από το DIS (που απήγγειλε την κατηγορία) και όχι από τον εισαγγελέα και στην απολογία του ανέφερε ότι δεν γνώριζε καν την ύπαρξη της εν λόγω εταιρείας που ζητούσε περισσότερα χρήματα από τη μεταγραφή, μιας και είχε μερίδιο στα δικαιώματα του Νεϊμάρ.

Πηγή: sport24.gr