Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου, 2022

Χοιρινό με ginger σε μπολ με ρύζι ατμού, αγγούρι και μυρωδικά

Γαστρονομια

Τι θα χρειαστείς για 4 μερίδες: 

  • 1 κούπα μακρύκοκκο ρύζι
  • 1 κ.γ. λάδι
  • 500 γρ κιμάς χοιρινού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό κόκκινο τσίλι (με σπόρους αν θέλουμε), ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. συν 1/2 κουταλιά της σούπας τριμμένο φρέσκο ​​τζίντζερ
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 4 κ.σ. φρέσκο ​​χυμό λάιμ
  • 1 κουτ. καστανή ζάχαρη
  • 1 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κούπα φρέσκο ​​κόλιανδρ
  • 1/2 κούπα φύλλα φρέσκου ​​δυόσμου

Πώς θα το φτιάξεις: 

  1. Σόταρε τον κιμά στο λάδι για περίπου 7 λεπτά.
  2. Πρόσθεσε το σκόρδο, το τσίλι και 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο φρέσκο ​​τζίντζερ.
  3. Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και ρίξε 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ και 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας.
  4. Άφησε να σιγοβράσει 5-7 λεπτά ακόμα και πρόσθεσε μερικές κουταλιές ζεστό νερό αν χρειαστεί.
  5. Ανακάτεψε ελαφρά 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ, 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, 1/2 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ και καστανή ζάχαρη.
  6. Σέρβιρε σε μπολ με ρύζι ατμού, αγγούρι κομμένο σε κύβους, κρεμμύδι, κόλιανδρο και δυόσμο.
Πηγή: Savoir Ville

Πηγή Skai News