Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου, 2022

Κέικ κολοκύθας με κρέμα τυριού – Υγρό, μαλακό και τόσο εύκολο να το φτιάξετε

Γαστρονομια

Τι θα χρειαστείς:

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας κανέλα
  • 1 φλιτζάνι φυτικό λάδι
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 1/2 κουταλιά pumpkin spice
  • 2 κούπες πουρέ κολοκύθας

ΓΙΑ ΤΟ FROSTING:

  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 225 γρ τυρί κρέμα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Πώς θα το φτιάξεις:

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Λάδωσε και αλεύρωσε ένα ταψί. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και το μπαχαρικό κολοκύθας.
  3. Στο μπολ ενός μίξερ χτύπησε μαζί το λάδι, τα αυγά, τη ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο και κρεμώδες μείγμα, περίπου 4 λεπτά.
  4. Χαμήλωσε την ταχύτητα στο χαμηλό και πρόσθεσε τον πουρέ κολοκύθας. Χτύπησε μέχρι να ενωθούν.
  5. Με το μίξερ σε χαμηλή ένταση πρόσθεσε το μείγμα του αλευριού σε τρεις δόσεις. Ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν αλλά μην ανακατέψεις υπερβολικά.
  6. Ρίξε το μείγμα στο ταψί και ψήσε στη μέση του φούρνου για 35-40 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο. Άφησε το να κρυώσει εντελώς

Για να φτιάξεις το frosting:

  1. Στο μπολ ενός μίξερ χτύπησε το βούτυρο και το τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Πρόσθεσε τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη, ανακάτεψε σε χαμηλή ένταση μέχρι να ενωθούν, στη συνέχεια αύξησε την ταχύτητα σε μέτρια προς δυνατή και για άλλα 2 λεπτά.
  3. Άφησε το κέικ να κρυώσει και σέρβιρε.
  4. Το κέικ μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και 4 ημέρες.
Πηγή: Savoir Ville

Πηγή Skai News