Ένθετο Τουρισμός: «Δυνατό χαρτί» για τον κλάδο ο συνεδριακός τουρισμός

Ελλάδα

Σ’ ένα πραγματικά «δυνατό χαρτί»για την οικονομία της χώρας μας, μπορεί να εξελιχθεί, μέσα στα επόμενα χρόνια ο Συνεδριακός Τουρισμός.

Επιστημονικά κι επιχειρηματικά συνέδρια και μεγάλες διοργανώσεις διεθνών οργανισμών από κάθε γωνιά του πλανήτη, μπορούν να προσελκύσουν χιλιάδες ταξιδιώτες, διακεκριμένους στο χώρο τους, πελάτες υψηλού εισοδήματος, και να επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο 12 μήνες τον χρόνο.

Για το θέμα αυτό μιλάει στο ERTNEWS ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων, Πάνος Ποδηματάς.

Δείτε ακόμα στην Ειδική Έκδοση: Τουρισμός

Θεωρείται το παλαιότερο χαμάμ της Ελλάδας. Ένα βυζαντινό λουτρό, ένα πολιτιστικό μνημείο του 950 μ.Χ στο Άγκιστρο Σερρών, προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο. Το όμορφο χωριό είναι γνωστό για τις πηγές του και τις θεραπευτικές ιδιότητές τους. Ο ιαματικός τουρισμός προσφέρει ευεξία και χαλάρωση στους ταξιδιώτες και συγχρόνως τονώνει την τοπική οικονομία.

Η κρητική φύση φιλοξενεί ένα από τα πιο σημαντικά θαύματά της.Το σπήλαιο Αγίας Παρασκευής στο Σκοτεινό. Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά σ’ ολόκληρο το νησί. Μια ιερή σπηλιά με μεγάλη σπηλαιολογική και αρχαιολογική σημασία.

Παρουσίαση: Σοφία Κωνσταντινίδου

Πηγή: ertnews.gr