Ενεργειακή κρίση: Διαδηλώσεις κατά της ακρίβειας – «Στο πόδι» οι Ευρωπαίοι πολίτες

Κόσμος

Η ακρίβεια, απόρροια της ενεργειακής κρίσης που προκάλεσε ο πόλεμος, έχει γονατίσει όλη την Ευρώπη. Για ακόμη μία μέρα Πολωνοί και Τσέχοι βγήκαν στους δρόμους, ενώ στην Ισπανία οι αρτοποιοί επέλεξαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να διαμαρτυρηθούν: εξυπηρετούσαν τους πελάτες με σβηστά φώτα!

Εκατοντάδες πολίτες στη Βαρσοβία, εξαγριωμένοι από τους χειρισμούς της πολωνικής κυβέρνησης, διαδηλώνουν κατά της ενεργειακής κρίσης. Ζητούν προστασία από το αυξανόμενο κόστος των ορυκτών καυσίμων και μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ίδιο σκηνικό και στην Τσεχία. Πάνω από 10.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στην Πράγα, για την άνοδο των τιμών της ενέργειας.

Στην περιοχή Μπρίξτον στο Λονδίνο, η ζήτηση για δωρεάν γεύματα τριπλασιάστηκε. Όσοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στην ακρίβεια και τις υψηλές ενέργειας, στρέφονται σε τοπικά εστιατόρια και φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Ο μέσος ετήσιος λογαριασμός ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 96% μέσα σε ένα χρόνο.

Αρτοποιείο στη Βαρκελώνη σβήνει τα φώτα και σταματά την παραγωγή. Μέσα στο σκοτάδι, οι πελάτες χειροκροτούν!

Αρτοποιεία σε όλη την χώρα έκλεισαν συμβολικά το ρεύμα για 15 λεπτά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ακρίβεια στους λογαριασμούς.

Επιμέλεια: Αθηνά Κοροβέση, ΕΡΤ

Πηγή: ertnews.gr