Συμβουλές για τις πρώτες μέρες με ένα κουτάβι στο σπίτι

Κατοικίδια

Στην παρέα των Roomies βρέθηκε ο κτηνίατρος Λάζαρος Καρανάσιος μαζί με κάποιους γλυκύτατους τετράποδους φίλους του, και μίλησε για το πώς είναι οι πρώτες μέρες με ένα κουτάβι στο σπίτι, μιας και η πανδημία του κορoναϊού έχει οδηγήσει πολλούς στο να αναζητήσουν την παρέα ενός κατοικίδιου.

«Εγώ κατευθύνω τους νέους γονείς, τους νέους ιδιοκτήτες, μόλις ενδιαφερθούν να πάρουν ένα κουτάβι να έχουν ένα ραντεβού μία ή δύο ημέρες πριν με τον κτηνίατρό τους ή με έναν εκπαιδευτή. Αυτό γίνεται ώστε να τους δώσουν κάποιες βασικές πρώτες οδηγίες, ώστε να αποφευχθούν διάφορες ατυχίες ή ζημιές, ώστε να γίνει μια πιο εύκολη αρχή», είπε ο κ. Καρανάσιος.

«Πρέπει να ξέρουμε ότι αρχικά το κουτάβι είναι καλό να περιορίζεται. Βάζουμε μια περίφραξη, ώστε να ξέρει που κάθεται. Είναι η φωλιά του. Τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται στο σπίτι», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά στα του κορoναϊού, και στο κατά πόσο μπορεί ο ιός να περάσει από ένα σκυλάκι στον άνθρωπο, ο κ. Καρανάσιος είπε ότι «Με τα μέχρι τώρα επίσημα δεδομένα από τον ΠΟΥ δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος.

Αυτό που έχει αναφερθεί είναι ότι το ζώο μπορεί να λειτουργήσει σαν μία επιφάνεια. Έτσι θα μπορούσε να φέρει τον κορoναϊό πάνω του. Για αυτό πρέπει να τα καθαρίζουμε. Όχι φυσικά με χλωρίνες και δυνατά αντισηπτικά. Έχουμε τα κλασικά μαντιλάκια που είναι χωρίς αλκοόλ. Ακόμα μπορούμε να περάσουμε όλο το ζώο με αραιωμένο μηλόξιδο».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη Φιλοζωικό Σωματείο Μεγάρων, εάν επιθυμούν υπεύθυνα να υιοθετήσουν ένα σκυλάκι.

Πηγή in.gr