«Πραγματισμό» ζητά ο Ρίσι Σούνακ στο θέμα του εμπορικού καθεστώτος της Βόρειας Ιρλανδίας

Κόσμος

Θα προτιμούσε μια λύση μέσω διαπραγμάτευσης στη διαφωνία της βρετανικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το εμπορικό καθεστώς της Βόρειας Ιρλανδίας, δήλωσε στον Ιρλανδό ομόλογό του, τον Μιχόλ Μάρτιν, ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ. Την πληφοροφία ανέφερε απόψε μια εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Συζητώντας το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας, ο πρωθυπουργός είπε ότι εξακολουθεί να προτιμά ένα αποτέλεσμα μέσω διαπραγμάτευσης και ελπίζει ότι όλες οι πλευρές θα προσεγγίσουν τις τρέχουσες προκλήσεις με πραγματισμό και καλή θέληση», επισήμανε η εκπρόσωπος του Σούνακ.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έγραψε στο Twitter ότι οι Βρυξέλλες εργάζονται για την εξεύρεση κοινών λύσεων που θα παρέχουν «σταθερότητα και προβλεψιμότητα», με βάση το Πρωτόκολλο για την Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Η φον ντερ Λάιεν ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον Σούνακ και ανυπομονεί να συνεργαστεί μαζί του σε θέματα όπως είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: ertnews.gr