Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Συνάντηση Ζέρβα με τον Jamie Oliver: Η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης στο επίκεντρο

Γαστρονομια

Η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης, ως ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά για την τουριστική ανάπτυξη και την προβολή της πόλης, διεθνώς βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον διάσημο σεφ Jamie Oliver, ο οποίος βρέθηκε στην πόλη για τα γυρίσματα εκπομπής.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας μίλησε με τον Jamie Oliver για τη νέα δυναμική που διαμορφώνει η ένταξη της Θεσσαλονίκης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της Unesco στον τομέα της Γαστρονομίας.

Του πρόσφερε δύο φιάλες «Γοργόνα», του κρασιού δηλαδή που παράγεται από τον αστικό αμπελώνα του Δήμου. Ο Βρετανός σεφ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λειτουργία του αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και για τα σχέδια που του παρουσίασε ο κ. Ζέρβας σχετικά με την οργάνωση για πρώτη φορά δημοπρασίας των κρασιών, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την υποστήριξη ανθρώπων που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.

Για τη δυναμική πορεία της Θεσσαλονίκης στον τομέα της γαστρονομίας και του τουρισμού μίλησε και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή Skai News