Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου, 2022

Ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας χωρίς βράσιμο

Γαστρονομια

Όταν οι ντομάτες είναι ώριμες οι γεύσεις και τα αρώματά τους είναι τόσο πλούσια που ταιριάζουν με όλα και αναδεικνύουν όλα τα πιάτα χωρίς να τις μαγειρέψεις. Επίλεξε σφιχτές, λείες ντομάτες με έντονα χρώματα για να φτιάξεις αυτή τη συνταγή με ζυμαρικά.

Τι θα χρειαστείς:

500 γρ. λιγκουίνι

5 κουταλιές ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

αλάτι και πιπέρι

ελιές χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένες

κάπαρη, στραγγισμένη και χοντροκομμένη

1 κούπα ντοματίνια, κομμένα στη μέση (ή κομμένα στα τρία αν είναι μεγάλα)

2 μεγάλες ντομάτες

1/4 της κούπας τριμμένη παρμεζάνα, συν για πασπάλισμα

1/4 της κούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένος

Πώς θα το φτιάξεις:

Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, κρατώντας 1/2 φλιτζάνι νερό πριν τα στραγγίσεις στο τέλος.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το λάδι, το σκόρδο και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Πρόσθεσε τις ελιές, την κάπαρη και τα ντοματίνια και ανακάτεψε να ενωθούν. Τρίψε τις ντομάτες σε έναν τρίφτη. Πρόσθεσε τα ζυμαρικά στο μείγμα ντομάτας, πασπάλισε με παρμεζάνα και ανακάτεψε τα, προσθέτοντας λίγο νερό από τα ζυμαρικά ώστε να φτιάξεις μια κρεμώδη σάλτσα. Πασπάλισε με μαϊντανό και παρμεζάνα.

Διαβάστε ακόμη:

Υπάρχει πιο υγιής τρόπος να δούμε το σωματικό λίπος;

Σαλάτα με μαύρα φασόλια

Πηγή: savoirville

Πηγή Skai News